Gunnar Michielssen, al meer dan 20 jaar trainer digitale communicatie, timemanagement en effectiever samenwerken
Rethink Your Digital Communication
Opleiding Ms Teams: Hoe haal je écht alles uit Ms Teams?

Deze opleiding ms Teams is een inhouse training met als doel om je organisatie dankzij Microsoft Teams extra slagkracht te geven. Het seminar is ontwikkeld als groepsseminar voor iedereen die Ms Teams gebruikt of gaat gebruiken.

Wanneer je Ms Teams slim inzet, leidt dit tot een vlottere samenwerking tussen de medewerkers, tot minder overbodige communicatie (in chat, Teams-kanalen en -meetings) en tot beter gestructureerde informatie. Tijdens dit seminar leer je bovendien het overzicht over je werk en je agenda te bewarenM en je werkdag efficiënter te organiseren.

Deze opleiding Ms Teams is meer dan een technische training

Hoe haal je écht alles uit Microsoft Teams? is veel meer dan een technische training. Dit interactieve seminar helpt je eerst en vooral om de filosofie achter Ms Teams te doorgronden. Om de integratie en implementatie van ms Teams echt kans te geven, moeten de deelnemers immers eerst overtuigd worden van de meerwaarde van de samenwerking in ms Teams.

Verder leer je aan de hand van praktische voorbeelden, anekdotes en oefeningen welke spelregels je moet respecteren om van de uitrol van Teams een echt succes te maken. En om daarbij de klassieke “Outlook”-valkuilen te vermijden.

Op zoek naar een interactieve en praktische opleiding Ms Teams? 

Het seminar is een unieke mix van een interactieve workshop en een entertainende keynote. Gunnar vertelt een verhaal over Ms  Teams aan de hand van praktische voorbeelden en herkenbare werksituaties. Ook bij grote groepen gaat hij in interactie met zijn publiek over alle hete hangijzers:

  • wanneer je best de verschillende tools in Teams (chat, posts in channels, video conferencing) gebruikt en hoe de communicatiematrix© daarbij kan helpen;
  • hoe je met het Bottom-up Principe de oncontroleerbare groei van Teams en kanalen onder controle krijgt;
  • welke notificaties cruciaal zijn, en welke je absoluut moet elimineren om niet voortdurend afgeleid te worden van je eigen prioriteiten;
  • welke afspraken best werken om de Teams-structuur professioneel en overzichtelijk te houden (wie mag wat in Teams…?);
  • hoe je het aantal Teams-meetings onder controle krijgt en houdt;
  • welke apps en tabs je absoluut moet kennen om alles uit Teams te halen.
 
Hoe haal je écht alles uit Ms Teams? is geen puur technische training. Toch krijgen de deelnemers een karrenvracht aan technische tips & tricks, waardoor een dure en tijdrovende technische training meestal overbodig wordt.
 

Unieke formule: opleiding voor grote groepen in één keer

Ms Teams is een tool die per definitie door groepen en teams worden ingezet. Daarom kan deze opleiding ms Teams georganiseerd worden voor grote groepen in één keer. Dankzij deze collectieve aanpak wint de organisator drie keer:

  1. je bereikt veel collega’s in korte tijd
  2. je kan echt werken op afspraken en bedrijfscultuur
  3. de prijs per deelnemer ligt gevoelig lager als bij een klassikale training of coaching
 

Inhoudsopgave opleiding ms Teams

“Hoe haal je écht alles uit Ms Teams?” is een praktische inspiratiesessie én workshop tegelijk. Het doel? Wanneer je ms Teams slim inzet, leidt dit tot een vlottere samenwerking tussen collega’s, tot minder overbodige communicatie (in chat, Teams-kanalen en -meetings) en tot beter gestructureerde informatie. Tijdens dit seminar leer je bovendien het overzicht over het werk te bewaren en je werkdag makkelijker te organiseren. 

Wil je graag meer informatie, prijzen of een inhoudsopgave ontvangen? Gebruik dan de form op deze site en je krijgt snel antwoord. Weet dat de inhoudsopgave van deze opleiding na een intakebriefing wordt aangepast aan de concrete noden, de doelstellingen en het kennisniveau van de deelnemers. Aarzel niet om te informeren naar de mogelijkheden om aan te passen of uit te breiden.

Referenties voor deze opleiding Ms Teams

Sinds 2020 werd de opleiding Hoe haal je écht alles uit Ms Teams meer dan 250 georganiseerd voor in totaal meer dan 6000 deelnemers, zowel als open opleidings , als webinar en inhouse.

Een greep uit de belangrijkste opdrachtgevers: Mtech+, CZ Zorgverzekering, Karel de Grote-hogeschool, Brussels Airport Company, stad Lommel, stad Vilvoorde, gemeente Affligem, Vlaamse Overheid, Belfius Bank, Psa Antwerp, Universiteit Antwerpen, BMW, Alphabet, OFI Amsterdam,….

Wil je graag meer informatie over hoe deze opleiding werd onthaald, dan brengen wij je met plezier in contact met de opdrachtgevers.

Trainer: Gunnar Michielssen geeft deze opleiding ms Teams in het Nederlands, Frans en Engels

Open Online Summer Academy

Schrijf je nu in voor de halvedag-webinars

telkens van 9 tot 12 uur