Opleiding Outlook: Afkicken van E-mail & Smartphone

Afkicken van E-mail | Smartphone is meer dan een klassieke opleiding Outlook. Het seminar leert deelnemers hoe ze effectiever kunnen omspringen met digitale communicatietools in het algemeen en e-mail en de smartphone in het bijzonder. Tijdens de sessie besteedt Gunnar  aandacht aan de Outlook-cultuur van je organisatie, praktische oplossingen en tijdsbesparende organisatietips. Verder vertelt hij alles wat je moet weten over slimmer timemanagement en deconnectie tijdens én na de werkuren.

Elk seminar wordt na een voorafgaande briefing aangepast aan de concrete situatie in jouw organisatie. Daarbij gaat vooral aandacht naar de verschillende tools die momenteel gebruikt worden, de moeilijkheden die de medewerkers ervaren en de specifieke taken en noden van de deelnemers.

 

Doelstelling van deze Outlook opleiding (standaardduur = 3 uur)

Samengevat heeft het seminar drie doelstellingen:

  • Efficiënter werken. Na dit seminar handelen je collega’s e-mail en andere inkomende berichten systematisch en op vaste tijdstippen af, zodat meer tijd vrij komt voor andere taken. Dit komt de individuele productiviteit van medewerkers ten goede.
  • Beter schrijven. Na het seminar schrijven je medewerkers kortere en beter gestructureerde mails, chats en andere digitale berichten. Heldere communicatie is cruciaal in digitale tijden.
  • Minder communiceren. Na het seminar versturen je  collega’s uitsluitend berichten wanneer dat echt nodig of nuttig is. Goede afspraken zorgen voor een gezonde en duurzame bedrijfscultuur.
 
Deze opleiding duurt gewoonlijk één dagdeel (= halve dag of 3 uur), korte pauze inbegrepen. Het tempo ligt erg hoog, want de inhoud vat adviezen samen van drie opleidingen die elk tot één dag kunnen duren: een opleiding Outlook, een opleiding timemanagement én een opleiding over effectieve communicatie via geschreven teksten. Inkorten van deze sessie is mogelijk, maar is niet optimaal.
 
Mocht je kiezen voor een kortere inleidende keynote, dan kan hierover een herkenbaar, ludiek en onderhoudend verhaal worden gebracht. De tips uit de keynote kunnen dan in een tweede fase worden aangevuld met de opleiding zelf.
 

Unieke formule: opleiding voor grote groepen in één keer 

Microsoft Outlook is een tool die per definitie door groepen en teams worden ingezet. Daarom kan deze opleiding Outlook georganiseerd worden voor grote groepen in één keer. Dankzij deze groepsgerichte aanpak win je drie keer:

  1. je bereikt veel medewerkers op korte tijd
  2. je kan werken op afspraken en bedrijfscultuur
  3. de prijs per deelnemer ligt gevoelig lager als bij een klassikale training of coaching
 

Meer dan een klassieke opleiding Outlook

Afkicken van E-mail & Smartphone focust op de digitale communicatie- en samenwerkingscultuur in uw organisatie. Het seminar gaat over cultuur, geeft praktische tips én is een opleiding timemanagement. 

Finale doelstelling: wanneer iedereen op dezelfde manier met Outlook en andere digitale tools werkt, verlopen de werkprocessen vlotter, vermindert de hoeveelheid overbodige mails en krijgen medewerkers meer vat op hun agenda en hun persoonlijke workload. Wil je graag meer informatie, prijzen of een inhoudsopgave ontvangen? Gebruik dan de form op deze site en je krijgt snel antwoord. 

Weet dat de inhoudsopgave van deze opleiding na een intakebriefing wordt aangepast aan de concrete noden, de doelstellingen en het kennisniveau van de deelnemers. Aarzel niet om te informeren naar de mogelijkheden om aan te passen of uit te breiden. 

Mocht je graag meer informatie willen over onze klassieke technische opleiding Outlook of opleiding Microsoft Teams, klik dan hier voor extra info over de Crash Course Outlook. En natuurlijk vind je online al heel wat eenvoudige handleidingen Outlook.

Referenties voor deze opleiding Outlook

Afkicken van E-mail & Smartphone, de voorloper van dit seminar, werd sinds 2007 georganiseerd in meer dan 1500 organisaties in België, Nederland, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, het VK, enz…

Een greep uit de belangrijkste opdrachtgevers: Mtech+, CZ Zorgverzekering, Cargill, Essers, Karel de Grote-hogeschool, Brussels Airport Company, stad Lommel, stad Vilvoorde, gemeente Affligem, Vlaamse Overheid, Belfius Bank, BMW, Alphabet, Engie, Proximus, Total Energies,…

Wil je graag meer informatie over hoe deze opleiding werd onthaald, dan brengen wij je met plezier in contact met de opdrachtgevers.

Trainer Gunnar Michielssen geeft deze opleiding Outlook in het Nederlands, Frans en Engels

Jarenlang de meest succesvolle opleiding Outlook & Emailcultuur: Afkicken van E-mail

Open Online Summer Academy

Schrijf je nu in voor de halvedag-webinars

telkens van 9 tot 12 uur

Inhoudsopgave

Deel I: Postvak In - Binnenkomende berichten slimmer beheren

a.Krijg weer vat op je werkdag

b.Deconnectie tijdens het werk: minder afleiding en meer focus

a.De regel van de vier D’s: delete, delegate, do, delay

b.Beginnen met een schone lei: hoe kan het?

Deel II: Beter communiceren: effectiever schrijven van digitale berichten

Deel III: Postvak Uit - Beperk diffusion of responsibility en information overload