Over Gunnar

Gunnar Michielssen

Gunnar Michielssen spreekt en schrijft al meer dan 20 jaar over de impact van digitale communicatie op mensen en organisaties. In 2008 ontwikkelde hij het seminar “Afkicken van E-mail (& Smartphone, toevoeging in 2014)”, waarmee hij intussen al meer dan 75.000 deelnemers bereikte. 

Tijdens zijn seminars, keynotes en webinars over digitale communicatie, vertrekt Gunnar altijd vanuit de herkenbare realiteit van elke dag: overvolle inboxen, agenda’s die uitpuilen met (online) meetings, chatboxen die constant oppoppen en smartphones die ’s morgens vroeg meteen na het opstaan worden gecheckt… Deze hyperconnectiviteit is schadelijk voor het welzijn van de betrokken werknemers, maar heeft bovendien ook een negatieve invloed op de productiviteit en dus het rendement van de hele organisatie.

Gunnar spreekt over de praktische kant van Outlook en MS Teams, maar focust vooral op

  • de algemene communicatie- en samenwerkingscultuur
  • de ingesleten onproductieve gewoontes 
  • infobesitas en het belang van deconnectie voor de productiviteit
  • de verkeerde verwachtingen bij interne en externe digitale communicatie
  • de onbedoelde perverse effecten van overmatig gebruik van digitale tools.

Al krijgen de deelnemers heel wat praktische tips over instellingen in Outlook, MS Teams en andere communicatietools, toch focust Gunnar in eerste instantie op de bredere bedrijfscultuur zelf.

Gunnar Michielssen presenteert in het Engels, Nederlands en Frans. Belangrijk, want zo krijgt elke medewerker van uw organisatie hetzelfde verhaal te horen, ongeacht de taalgroep.

Zelfs bij grote groepen zoekt Gunnar constant de interactie op met zijn publiek. Dat maakt zijn seminars uniek: het zijn geen eenrichtingspresentaties, maar geanimeerde vraag- en antwoordsessies waarbij de deelnemers worden uitgedaagd om hun persoonlijke overtuigingen en vaste gewoontes in vraag te stellen.

Dit is wat deelnemers zélf na Gunnars seminars vertellen:

  • “Echt, echt geweldig! Het had gerust langer mogen duren.”
  • “Leuk en gevat! Al mijn collega’s zouden de workshop moeten volgen.”
  • “Kort, krachtig en nuttig. Goede presentatie, aangenaam.”
  • “Goeie tips, Gunnar. Je bent een enthousiaste en grappige spreker.”

Gunnar bezig een Master in de Rechten (KuLeuven – Belgium), een diploma in Business Administration (UCLouvain) en Civilisation Française (Sorbonne – Parijs).

Mijn Blogs

Werken met microsoft Teams

Zo houd je het aantal teams en kanalen onder controle. Hoe moet je (niet) werken met Microsoft Teams ? Vraag tien gebruikers van MS Teams